2012. augusztus 18., szombat

A Farkaskölyök 4


Rosszul aludt az este. Ideges volt, mert nem tudta mi a küldetése.
Mikor elaludt, semmi bíztatót nem álmodott.
Egy széles torony tetején állt, előtte elterült a hajdan hatalmas, varázslatokkal és népekkel nyüzsgő Sötétalkony. Éjszaka volt, az égen csak kis bárányfelhők keringtek, a holdfényben olyanok voltak, mint kis füstcsónakok, amik eltévedtek a város felett.
A fehér és piros ruhában volt. Csuklyája alól lenézett a városra. Olyan magasan volt, hogy a bordélyházakból kitámolygó emberek csak kis bogaraknak tűntek.
Hírtelen a háta mögött egy hang szólította meg. Ijedten megfordult, és egy feketén füstölő lány állt előtte, nem ismerte, soha nem látta ezelőtt.
A lány teste füstté vált, a fekete lebegő szálak olyan gyorsan Gara elé kúsztak, mint egy vízisikló, majd előtte ismét egyesültek és a lány már közvetlenül előtte állt.
Az ismeretlen alak felemelte a kezét és megérintette az arcát és megszólalt.
-          Kússz a fényben és ússz a sötétben.
Gara nem értette, mit akar ezzel a lány.
-          Figyelj minden szárnycsapásra.
A lány hangja éppen olyan törhetetlen és andalító volt akár a tenger morajlása. De még mindig nem értette, mit akar tőle.
A fekete füstszálak most az arcára fonódtak, és mikor kitisztult, Sachi arca volt ott. Átölelte Garát, szerelmesen, erősen, kötélként.
 - Soha ne hagyj magamra egy napnál tovább. Soha! Ígérd meg! – Hangzott el a kérés Sachi szájából, amit egyszer már kimondott a Lekkerek lovagi tornája után.
Gara is átölelte a bal karjával. Magához szorította és érezte a lány illatát, egy pillanatra azt érezte, hogy mindez valódi, míg meg nem csapta az orrát a füstszag.
-          Soha. Ígérem, nem hagylak el. Nincs olyan kard, és törvény, – De van olyan árulás – ami elmozdíthatna.
A lány a fejét még erősebben Gara mellkasához szorította. Ő a jobb kezét felemelte, és az alkarján a rejtett penge előugrott. Egy gyors, tiszta és erős mozdulattal a hideg acél Sachi bordái között átcsúszva átdöfte a szívét.
Mikor a jobb karját a pengével együtt leeresztette a lány összeesett. Gara még mindig a karjában tartotta, és fél térdre ereszkedett. Belül piros, kívül fehér csuklyája alól végignézte, ahogy a lány teste lassan füsté lesz, és eggyé válik az égen kavaró felhőkkel.
Mikor a test teljesen szétfoszlott, felállt és a torony széléhez ment. Egy utolsó pillantás erejéig odafordult ahol a lány utoljára megszólalt, majd leugrott.
Zuhanás közben kezeit széttárta, csuklyája lecsúszott a fejéről, haját vadul rázta a szél. Majd az Éjelivíz hideg áramlatába csapódott.
Ekkor hírtelen felriadt. Körbenézett és megnyugodva könyvelte el, hogy Sötétalkonytól roppant messze van, az Éjelivíz szintén ennél sokkal északabbra ömlik bele a Vastagostorba. Egy sivatag közepén vagyok, és csak álmodtam.
Ezután már nem tudott visszaaludni. Kényelmetlen volt minden póz, és az álma járt a fejében. Hideg is volt. Egy sivatagban az éjszakák rettentő hidegek, keleten sosem fázott így.
A vidék még is tele volt hangokkal, az élővilág sokszínűségét bizonyítva. Gara ezeket próbálta figyelni, hogy elszenderedjen.
Nem sok sikerrel.
Roff jött a felszabadítással. Ébresztőt fújt. Eddig sem aludt, és tudta hogy már nem is fog. Még is valahogy kötelességének érezte, vagy csak muszálynak, mert a többiek is aludtak.
Ennek viszont vége, Roff érces hangjával mindenkit felébresztett, Kadosa és Kara könnyen felébredtek, a többiek meg nem akartak újat húzni Roff-fal.
Mindenki némán végezte a dolgát. Ettek egy kis szárított húst, és ittak egy kis teát. A keletiek mindig hordanak maguknál teafüvet. Kis edényben főzték meg, míg a húst rágcsálták. Majd felnyergelték a lovaikat, ezt is némaságban.
Mielőtt elindultak volna a négy fiú megállt egymás előtt.
-          A fények legyenek veletek rejtett utatokon. – Búcsúzott ezzel Gara.
-          Veled is testvérünk. – felelt Nimród és kezet fogott vele. Ryan és Colin mindegyikőjüket meg is ölelte.
Hátat fordítottak egymásnak és különböző irányba indultak. Délnek, Északnak és Nyugatnak.
Éljétek túl, és röhögjünk bele a világba, legyünk legendák!
Garát Roff kísérte. Folyókon, zöld réteken és sivatagokon keltek át. Igaz egy idő után már csak homokot látott.
Dél lehetett mire Gara megkérdezte.
-          Nos hát mi lesz a küldetésem?
Roff kicsit visszafogta a lovát és belekezdett.
-          Már jártál Sötétalkonyban. Először ott lesz dolgon.
-          Gondoltam hogy nem rögtön Askil.
-          Nyugatiakkal lesz dolgod. Zalán nagyúr úgy véli Sötétalkonyban, vannak még hasonló bölcsességek, mint amit a Lekkerek őriznek az Őrszemben. Ezt a gyanúját persze nem osztotta meg a többi nagyúrral. Te mész el Sötétalkonyba és tudd meg talált e valamit. Ha igen, szerezd meg.
-          Te nem jössz? – csúszott ki a kérdés Garából.
-          Nem. Én Askilban várok majd rád a Sellő Lankái fogadóban.
Van némi elképzelésem milyen fajta fogadó ez.
 - Tessék egy kis pénz, 10 arany és 30 ezüst. – Odadobta Garának. Ez egy kisebb vagyon volt. – Találkozunk a Sellőben! – Egy időre ezek voltak Roff utolsó szavai hozzá. Fabry Roff gyors keleti lovával gyorsan távolodott.
Egy darabig Gara csak állt a sivatag közepén és nézett Roff után. Sötétalkony, sötét hely, sötét álmokkal. Szeretem azt a helyet.
A Fekete nép távozásával Sötétalkonynak nem lett új ura. Épületeinek egy részét a háborúban rongálták meg, de az idő és az építkező környékbeliek sokkal több követ hordtak el. Néhány torony még most is áll, a megmaradt lakosság meg teljes mértékben az alvilághoz tartozik. A piacon csak lopott dolgokat lehet venni, városi őrség nincs, egyetlen címeres úr sincs. Minden jóravaló utazó kerüli a város.
Ott nevezték el Farkaskölyöknek.
Mikor Roff végleg eltűnt a forróságtól remegő horizonton, lovát északnak fordította, Sötétalkony irányába. Most nem akart találkozni senkivel, sem karavánokkal, sem magányos vándorokkal, de még azzal a furcsa társasággal sem.
Az álom járt a fejében. A mondatok, amit Sachi mondott, az érzés, amikor átölelte, és a mozdulat, amikor megölte. Be kellett vallja magának, hogy hiányzik neki a lány.
Kár ezen gondolkodnom, csak kínlasztom magam. Elvégzem a küldetést, haza megyek és elveszek egy jóravaló keleti lányt.
Lassan visszaért a folyókhoz. A Vastagostort nem volt nehéz felismerni, az a legnagyobb folyó az Ostor völgyben és majdnem az összes többi benne végződött, az Éjelivíz is, így csak követte a folyót felfelé.
A város nem volt messze. Másnap délre el is fogja érni.
Mikor a nap kezdett nyugovóra térni megállt, leszállt lováról, megitatta. A folyó mentén zöld volt a vidék, így tűzi fát is talált. A tábor tűzet egész éjszaka táplálni tudja, majd amikor a tűz már égett, leöltözött és megmártózott a folyóban.
Mire kijött a teának való víz is felfőtt.
Nem vacsorázott, nem volt étvágya.
Még mindig az álom járt a fejében, de mostanra már rábeszélte magát, hogy helyesen tette hogy az álomban is megölte. Ettől kicsit megnyugodott és el tudott aludni, hogy aztán ugyan azt álmodja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése